Taj Mahal Specialrätter

Våra rekommenderade rätter serveras med biryaniris (stekt och kryddat ris) och rajta (yoghurtsås kryddad med mynta). Thali är en traditionell indisk rätt som består av flera små rätter. Våra långkokade grytor med kockens egna kryddblandningar ger extra mört kött och fyllig smak.

 

 1. Mixed Thali, 199 kr

Tre traditionella små rätter: marinerade och grillade kungsräkor, kyckling tikka och lammfilé. Rätten serveras med en varm sallad och två såser vid sidan om.

 1. Mixed Kyckling Thali, 189 kr

Grillad kyckling med tre olika smaker: tikka, vitlök och tandoori. Serveras med en varm sallad och två såser.

 1. Thali, kyckling, lamm och vårrullar, 199 kr

Tre rätter: Grillad kyckling i sweet chili med lök och paprika, Lamm Phasande med mynta och nötter samt vegetariska vårrullar.

 1. Mixed Kebab Thali, 199 kr

Grillspett med lammkebab, vitlökskyckling och kyckling tikka. Serveras med en varm sallad och två såser vid sidan om.

 1. Mixed Shai Kyckling Thali, 199 kr

Mild thali med tre varianter av kyckling: grillad vitlökskyckling, kyckling tikka butter masala (gryta) och kyckling korma (gryta). Serveras med en varm sallad.

 1. Mixed Thali, lamm, kyckling och räkor, 210 kr

Två mellanstarka grytor och en mild gryta: kyckling i cashewnötssås med champinjoner och paprika, lamm i spenat och friterade kungsräkor i krämig sås med cashewnötter.

 1. Mixed Grillvazi, 169 kr

Grillblandning av vitlökskyckling, tandoorikyckling och kebab. Serveras med två såser vid sidan om samt färska stekta grönsaker kryddade med koriander och citron.

 1. Mixed köttgryta med aubergine, 169 kr

Smakrik gryta med lamm, kyckling och nötkött med aubergine, lök, ingefära, koriander och baltisås (nordindisk kryddning).

 1. Mixed Dhansak, 169 kr

Grillblandning på lamm och grillad kyckling med massor av färska grönsaker och kryddor. Serveras med två såser vid sidan om.

 1. Mixed Biryani, 179 kr

Sydindisk rätt bestående av stekt ris med kyckling, lamm och ägg samt grönsaker, cashewnötter, russin och saffran. Serveras med tre såser vid sidan om.

 1. Mixed Special, 169 kr

Mellanstark gryträtt med marinerade och grillade kungsräkor, stekt kyckling och lamm tillsammans med paprika, lök, syltlök och champinjoner. 

 1. Mixed Butter Masala, 169 kr

Mild gryta med grillad kycklingfilé, lamm och nötkött. Tillagad med hemgjort smör i en sås med tomat, yoghurt, koriander och vitlök.

 1. Halim Mixed, gryta, 169 kr

Mellanstarkt långkok på lamm, nötkött, små linser, kryddat med ingefära, vitlök och koriander. Familjerecept.

 1. Mixed Tikka, gryta, 169 kr

Mellanstark gryta med grillad kyckling, lamm och nötkött i en sås med grönsaker kryddat med koriander, vitlök, ingefära och madras (kryddblandning från Punjab).

 1. Mixed Hindustani, gryta, 169 kr

Mild gryta med kyckling, lamm och nötkött i en sås med färska grönsaker, koriander, cashewnötter och mynta.

 1. Mixed Sweet Chili, gryta, 169 kr

Grillad och vitlöksmarinerad kycklingfilé och lammfilé i en sås med cashewnötter, paprika, lök, sweet chili, koriander, ingefära och yoghurt.